020 - 4480 680

De Sneldichteres

Samenvatting in dichtvorm

De rijmende notulist

 Een internationaal event voor duizend cardiologen? Een studiedag van een basisschool? Een online of hybride event? Een zaal met honderden mensen of een studio met een handjevol gasten? Het maakt niet uit hoe omvangrijk uw bijeenkomst is of waar de dag over gaat. De Sneldichteres is altijd nieuwsgierig en geïnteresseerd en doet als de rijmende notulist op haar eigen wijze objectief verslag van ieder evenement. Zij is van begin tot eind in de zaal aanwezig en aan het eind verzorgt zij samen met haar muzikale begeleider de afsluiting. Notulen op rijm, een muzikale wrap up, ter plekke gemaakt en actueel tot op de laatste seconde. Mensen herinneren zich op dat moment de hele dag weer tot in de kleinste details, omdat alles in de gezongen samenvatting van de rijmende notulist nogmaals voorbij komt. Na een bruisend slotoptreden van De Sneldichteres gaan uw gasten verkwikt en verrast met nieuwe energie de borrel tegemoet.  

Muzikale wrap up

Rijmende notulist

Humoristisch en inhoudelijk

De gedichten van De Sneldichteres zijn een combinatie van de letterlijke inhoud van de bijeenkomst en haar eigen observaties. De ervaring heeft geleerd dat die observaties worden herkend door het overgrote deel van het publiek en als zeer humoristisch worden ervaren. Mensen krijgen de bijeenkomst die ze hebben meegemaakt op een relativerende, inhoudelijke en verrassende manier terug en weten zich dat jaren later nog te herinneren. Een optreden van De Sneldichteres is altijd een memorabele afsluiting.

Dominique was geweldig: ze vatte de hele ochtend samen op een scherpe maar aardige manier. Het was briljant.

Prinses Laurentien der Nederlanden

Mij was verteld dat u die middag het symposium – incognito – zou bijwonen en daarover een lied voor de avond zou schrijven. De verwachting vooraf was groot; de verrassing op de avond zelf vele malen groter. De wijze waarop u uw belevenissen van de middag in de tekst verwoordde waren zeer treffend. U hield ons de spiegel voor van onze “eigenaardigheden” in de breedste zin van het woord.

Niet alleen tot “vermaeck” maar ook tot “leringh” naar ik hoop. Wat knap dat u dat kan.

Herman Tjeenk Willink