020 - 4480 680

De Sneldichteres

Over Dominique

Dominique Engers schrijft

Dominique Engers werd in 1965 geboren in Mijdrecht. Ze studeerde in 1993 af als theaterwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam. Ze was ooit finalist van het Leids Cabaret Festival en na haar afstuderen in staat te leven van optreden en schrijven. Ze schreef, speelde en regisseerde talloze theatervoorstellingen. Één daarvan, een cabaretvoorstelling voor brugklassers, wordt nog altijd veertig keer per jaar gespeeld op scholen door heel Nederland.  

In de jaren ’90 werkte Dominique als dramadocent op verschillende middelbare scholen waar ze eigen muziektheatervoorstellingen maakte met leerlingen. Ze was in die periode ook als actrice en schrijver verbonden aan verschillende televisieprogramma’s. Ze maakte optreedkilometers in theaterrestaurants en op alle kleine en grote podia van Nederland.

Dominique Engers

Ze werkte mee aan de meezingspektakels van de gebroeders Grevelink en aan kleine zaal producties van Theater de Engelenbak en Het Amsterdams Kleinkunstfestival.  Ze bracht twee platen uit met eigen, Nederlandstalige chansons en treedt daarmee met regelmaat op in kerkjes, kroegen en kleine zalen. Op de website Geen Haast is hierover meer informatie te vinden en zijn een aantal van haar liedjes te beluisteren.

Op maat

Dominique Engers schrijft al haar hele leven, voor zichzelf en in opdracht. Haar schrijfwerk is veelzijdig en divers en waaiert alle kanten uit. Ze schrijft interviews en reportages, nieuwsbrieven en seizoensbrochures, grafredes en bruiloftsverzen, lemma’s en liedteksten, strips, toespraken en sinterklaasgedichten. Ze schrijft recensies voor Theaterkrant en Biografieportaal en maakt regelmatig liedjes op de actualiteit voor het radioprogramma Andermans Veren. Geef haar een opdracht en een deadline en Dominique schrijft de sterren van de hemel. Maatwerk is haar middle name en het beste voorbeeld van werk op maat zijn haar sneldichten. Als De Sneldichteres is Dominique vermaard om haar bijzondere gave congressen en symposia er plekke op rijm samen te vatten en op onnavolgbare wijze af sluiten met een gezongen wrap up.