020 - 4480 680

De Sneldichteres

Lied op maat

Stel:

  • U wilt iemand op een bijzondere manier verrassen, in het zonnetje zetten, toezingen of toe laten zingen.     
  • U neemt afscheid van een gewaardeerde collega en u wilt tijdens de afscheidsreceptie iets persoonlijkers aanbieden dan een kistje wijn en een obligate toespraak.
  • U wilt een belangrijke boodschap op ludieke wijze verpakken. ​U weet wat u wilt overbrengen maar u zoekt naar een manier om dat nu eens heel anders te doen. Bijvoorbeeld door uw toespraak op rijm te laten zetten. Of uw huisregels of reclameboodschap te vatten in een sinterklaasgedicht of als kerstwens.
  • U wilt een verjaardag, jubileum, huwelijk of andere feestelijke gelegenheid op bijzondere, persoonlijke wijze markeren.  
  • U wilt uw geliefde toezingen met een persoonlijke tekst op de melodie van zijn of haar lievelingslied. Wat er in de tekst moet staan weet u best, maar u weet niet hoe u zo’n tekst moet maken.  

Tekst op maat na voorgesprek

Zomaar wat voorbeelden van gelegenheden waarbij een gedicht of lied op maat van De Sneldichteres de juiste impact kan hebben. Na een verkennend telefonisch voorgesprek krijgt u advies over wat in uw geval het beste werkt en het effect sorteert waarnaar u op zoek bent. U levert daarna de input op basis waarvan de tekst geschreven wordt. Dat doet u alleen of samen met anderen, afhankelijk van het soort opdracht. Voor het aanleveren van de informatie wordt een deadline afgesproken. U krijgt een eerste versie van de tekst aangeleverd en controleert of alles er staat zoals u wilt. De tekst wordt waar nodig aangepast, net zolang tot u tevreden bent met het eindresultaat.

De uitvoering van het lied op maat

Daarna zijn er drie mogelijkheden om de tekst over het voetlicht te brengen:  

  • U voert de tekst zelf uit.   
  • U vraagt De Sneldichteres en haar muzikale begeleider om te komen optreden en de tekst voor u uit te voeren.
  • U bestelt een filmpje van een optreden van De Sneldichteres en haar muzikale begeleider dat wordt opgenomen in haar huiskamerstudio en aan mensen toegestuurd kan worden of tijdens een bijeenkomst kan worden vertoond.  

Uiteindelijk is zo’n maatwerktekst van iedereen die eraan heeft bijgedragen. Het zijn vaak de woorden van vele mensen, door De Sneldichteres in één lied of gedicht vormgegeven. Dat maakt dat het lied niet alleen een cadeau is voor de ontvanger, maar ook voor degenen die er hun eigen input in voorbij horen komen.

Voorbeelden van lied op maat

Pluim voor Uden

Pluim voor Uden was een cadeau van heel Uden aan alle zorgmedewerkers voor hun niet aflatende inzet tijdens de Covid pandemie. Tijdens een groots opgezet evenement op 4 juli 2021 in Theater Markant werden zij bedankt met een speciaal voor hen geschreven lied, De Geluiden. Dominique Engers schreef daarvoor de tekst, op basis van de input van vele inwoners van Uden. Eelco Menkveld maakte de muziek. Het lied werd uitgevoerd door solisten, duo’s, kinderkoren en zelfs een Big Band uit Uden.