020 - 4480 680

De Sneldichteres

Over Dominique

Veelzijdig schrijfwerk

Dominique Engers werd in 1965 geboren in Mijdrecht. Ze studeerde in 1993 af als Theaterwetenschapper aan de UVA. Ze was ooit finalist van het Leids Cabaretfestival en schreef, speelde en regisseerde sindsdien talloze theatervoorstellingen. Één daarvan, een cabaretvoorstelling voor brugklassers, speelt ze sinds 1985 nog altijd veertig keer per jaar met veel plezier op scholen in heel Nederland.

 In de jaren ’90 werkte ze op verschillende middelbare scholen als dramadocent waar ze eigen stukken schreef en regisseerde. Ze werkte als actrice en schrijver mee aan verschillende televisieprogramma’s. Ze maakte optreedkilometers in theaterrestaurants en op alle kleine en grote podia van Nederland. 

Dominique Engers, Sneldichteres op congressen

Schrijven doet ze al haar hele leven, voor zichzelf en in opdracht. Haar schrijfwerk waaiert alle kanten uit, is divers en veelzijdig. Interviews en reportages, seizoensbrochures en nieuwsbrieven, liedteksten en lemma’s, grafredes en bruiloftsverzen, strips, sinterklaasgedichten en toespraken. Ze maakt regelmatig liedjes op de actualiteit voor het radioprogramma Andermans Veren en bracht twee platen uit met eigen werk. Ze is als recensent verbonden aan De Theaterkrant en aan Biografieportaal

Nederlandstalige chansonnière

Ze werkte mee aan de Meezingspektakels van de Gebroeders Grevelink en aan producties van het Amsterdams Kleinkunstfestival en Theater de Engelenbak. Ze treedt als Nederlandstalige chansonnière met regelmaat op in kerkjes, kroegen en kleine zalen, voornamelijk met haar eigen kleinkunstrepertoire. Op de website Geen Haast is daarover meer informatie te vinden. 

Bovenal en bovendien is zij al bijna 30 jaar De sneldichteres. Een graag geziene gast bij congressen en symposia, vermaard om haar bijzondere gave deze ter plekke op rijm samen te vatten en onnavolgbaar af te sluiten.

Contact? laat hieronder uw mailadres achter 
en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Dank u wel voor uw bericht. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Het is niet gelukt uw bericht te verzenden. Probeert u het alstublieft nog een keer.
 +31 (0)20 - 4480 680