De Sneldichteres

De SneldichteresDominique Engers ontwikkelde als sneldichter een afsluitende act voor congressen, symposia, debatten en andere verbale bijeenkomsten. Als rijmende notulist woont zij het congres van begin tot eind bij en verslaat alles wat gebeurt en gezegd wordt.

Aan het eind van het congres of symposium verzorgt zij de afsluiting in de vorm van een gezongen samenvatting. In deze gezongen samenvatting passeert al het gezegde en gebeurde nogmaals op ludieke wijze de revue. Het optreden duurt ongeveer een kwartier en de sneldichteres wordt hierbij begeleid door een pianist of gitarist.

De sneldichten van Dominique Engers zijn een combinatie van de letterlijke inhoud van het congres en de observaties van de sneldichteres. De ervaring heeft geleerd dat die observaties worden gedeeld door de overgrote meerderheid van het publiek en als zeer humoristisch worden ervaren.

De act heeft een verpletterend en verkwikkend effect op de zaal en verrast mensen enorm. Omdat alles wat zij die dag gehoord, gezien en zelf ingebracht hebben terugkomt in het gedicht. En omdat het gedicht daarmee van het begin tot het eind op maat is.

De sneldichteres legt haar pen niet eerder neer dan wanneer zij wordt aangekondigd en is dus actueel tot op de laatste seconde.

Lees verder over Dominique’s achtergrond en projecten…