Brugklasvoorstelling

Helemaal alleen is een cabaretvoorstelling voor brugklassers. Over verliefd zijn, erbij horen, gepest worden, huiswerk, merkkleding. Over alle leuke en minder leuke dingen waar je in de brugklas mee te maken krijgt. Over je aanpassen en jezelf blijven. Grappig, spannend en vooral herkenbaar. Voor iedereen die in de brugklas zit of er ooit in heeft gezeten.

helemaalalleen

“Ik was bang voor alles en iedereen. Voor de kinderen uit de hogere klassen. Die stonden op het schoolplein te roken en te zoenen en die zagen eruit alsof ze alles durfden. En voor de kinderen uit mijn eigen klas. Die vroegen van wat voor muziek ik hield en op wie ik verliefd was. Verliefd was ik natuurlijk wel. Maar als ik zou zeggen op wie zou ik helemaal geen leven meer hebben. En ik had het toch al zo moeilijk met die sokken van Zeeman…”

Uit de nieuwsbrief van het Gerrit Komrij College:

Op donderdag 12 september bezochten al onze brugklassers in onze eigen theaterzaal de speciaal voor brugklassers geproduceerde voorstelling ‘Helemaal alleen’. Een voorstelling die een combinatie was tussen toneel en cabaret, humor ontbrak niet, maar er waren ook momenten van verstilling. Er zat afwisseling in de voorstelling doordat acteerwerk afgewisseld werd met liedjes.

Helemaal Alleen brugklasvoorstelling

Leerlingen herkenden situaties waar je als kersverse brugklasser mee te maken kunt krijgen. Leuk was ook dat de acteurs van te voren informatie over onze school en met name over de brugklasafdeling ingewonnen hadden. Zo kwamen namen van docenten en o.a. onze conciërge meneer te Selle op een originele manier terug in fictieve situaties. Een zin die vaak terug kwam was: ‘Ik heet meneer te Selle, dus noem mij maar meneer te Selle, omdat ik namelijk meneer te Selle heet, en iedereen op deze school noemt mij meneer te Selle, dus noem mij maar meneer te Selle, dat is lekker makkelijk’. Uw zoon of dochter zal dit zeker bekend voorkomen.

Het geheel werd afgesloten met een speciaal voor deze voorstelling ontwikkelde versie van ‘het Koningslied’. Toen de eerste tonen werden ingezet herkenden de leerlingen dit lied al. Niet vreemd aangezien in groep acht op basisscholen aandacht besteed is aan dit lied.

Jeffrey Kremer en Yorick Obelink:
jeffreyyorick
‘Het was een geniale voorstelling over de eerste dag in de brugklas. We leerden er o.a van dat je niet bang hoeft te zijn om naar de grote school heen te gaan! Te laat komen, en sociaal te zijn. Er zaten hele leuke grapjes in en rare figuren. Het was heel grappig dat de brugklasser verliefd werd op `meneer S.’, het bleek meneer Schreurs te zijn HAHA!’

Sabrina Damen-Heesen
Cultuurcoördinator Gerrit Komrij College
23 september 2013